Reparatii Pc devirusari reparatii calculatoare instalari retele recuperari date instalari componente PC instalare windows la client antivirus webdesign configurare retele configurare PC
K-IT
Antivirus.Recuperari date
http://www.k-it.ro/devirusari-si-recuperari-date.html

© 2010 K-IT

 

Pretul pentru devirusarea unui PC se calculeaza pe ora de lucru si incepe de la 80RON/ora.

  • devirusare viruşi paraziţi (un virus parazit se ataşează la un fişier executabil şi se multiplică atunci când un program este executat )
  • devirusare viruşi rezidenţi în memorie( Aceşti viruşi se încarcă în memorie ca parte a programului rezident ) TSR (terminate and stay resident)
  • devirusare viruşi de sector de boot ( Infectează numai sectorul de boot şi se răspândesc atunci când sistemul este boot-at (iniţializat) de pe discul care conţine virusul )
  • devirusare viruşi ascunşi: (sunt viruşii care sunt proiectaţi să rămână ascunşi la detectarea cu un program antivirus)
  • devirusare viruşi polimorfici: ( Aceşti viruşi îşi schimbă conţinutul la fiecare infectare facând detectarea lor prin semnătura virusului imposibilă. )
  • devirusare viruşi macro: (in special virusi ce afecteaza documentele Microsoft Word)
  • devirusare malware : (eliminare pop-up nedorite, bare de "search" cu redirectionari inutile etc)
  • devirusare adware : (pop-uri, reclame, etc)
  • devirusare keylogger: (eliminare programe ce inregistreaza toate actiunile utilizatorului la tastatura,mouse,site-uri vizitate si le trimit catre un tert si pot compromite securitatea parolelor)

Tehnicile antivirus folosite de noi garanteaza cea mai buna practica in domeniu si recuperarea datelor in proportie de 90-100%

1. Creare si updatare Whitelist de catre K-IT OUTSOURCING
Urmand acesta abordare,”negarea de la sine”, limitarile inascute in pastrarea actualizarii semnaturilor virusilor este evitata. Aditional, aplicatiile de computer care nu sunt dorite de adminstratorul de system sunt impiedicate sa pornesca din moment ce ele nu se afla in “whitelist”. Din moment ce organizatiile intreprinderilor modern au cantitati mari de aplicatii de incredere, limitarile in adoptarea acestei tehnici stau in abiliatea administratorului de system pentru a inventaira si a intretine “whitelist-ul” aplicatiilor de incredere. Implementari viabile ale acestei tehnici include unelte pentru automatizarea inventarului si intretinerea procesului de “whitelist”.

O tehnica inovatoare pentru a neutraliza malware in general este whitelisting. In loc sa caute doar malware cunoscut, acesta tehnica previne executarea a tuturor codurilor de computer cu exceptia a celora care au fost inainte identificate ca fiind de incredere de catre administratorul de system.

2.Analiza comportamentului suspicios. Metode euristice folosite de K-IT OUTSOURCING

Aceasta metoda nu incearca sa identifice virusi cunoscuti, dar in schimb monitorizeaza comportamentul tuturor programelor. Daca un program incearca sa scrie date catre un program executabil,  software-ul antivirus poate semnala acest comportament suspicos , alerteaza utilizatorul si il intreba cum sa procedeze.

Spre deosebire de abordarea dictionarului, abordarea comportamentului suspicios ofera protectie impotriva noilor virusi care nu exista inca in dictionarele de virusi. Pe de alta parte , poate de asemenea sa semnaleze un numar mare de pozitive false, iar utilizatorii devin dezinteresati la toate avertismentele.

Daca utilizatorul da click pe “accept”pe fiecare dintre avertismente, atunci desigur antivirusul nu-i ofera  nici un beneficiu utilizatorului. Acesta problema s-a inrautatit din 1997 de cand mult mai multe proiectari de programe nemalitioase au aparut pentru a modifica alte fisiere .exe . Prin urmare, cele mai modern software-uri de antivirus folosesc din ce in ce mai putin acesta tehnica .

3.Emularea fisierelor-euristice

Unele softuri antivirus folosite de catre K-IT OUTSOURCING au  alte tipuri de analiza euristica. De exemplu, ar putea incerca sa emuleze inceputul codului fiecarui executabil pe care il invoca sistemul inante de a transfera controlul acelui executabil. Daca un program pare sa foloseasca un cod automodificator sau altfel va apare ca un virus (daca incerca imediat sa gaseasca alte executabile,de exemplu), se poate presupune ca un virus a infectat executabilul de altfel aceasta metoda ar putea rezulta in mai multe false pozitive.

4.Sandbox

Inca o metoda de detectare folosita de catre compania K-IT OUTSOURCING include folosirea unui sandbox. Un sandbox emuleaza sistemul de operare si ruleaza executabile in acesta simulare. Dup ce programul a terminat software-ul analizeaza sandboxul pentru orice schimbari care ar putea indica un virus. Din cauza problemelor de performanta, acest tip de detectare are loc in mod normal in timpul scanarii la cerere. Deasemenea acesta metoda ar putea esua din moment ce un virus poate fi nondeterministic si sa faca lucruri diferite  de fiecare data este rulat-deci va fi imposibil sa-l detecteze de la o singura rulare. Unele scanere de virusi instalate de noi pot avertiza utilizatorul daca un fisier este predispus la un virus pe baza tipului de fisier.

Alte metode de prevenire pe care le putem folosi :

In afara de softul de antivirus prevenirea infectiei poate fi realizata de alte metode cum ar fi implementarea unui firewall sau virtualizarea sistemului. Pe de alta parte mentionam ca numai softurile de antivirus sunt facute special pentru prevenirea infectiilor cu virusi cunoscuti.


5. Instalare si configurare Network Firewall

Firewall-urile nu lasa programele cunoscute si procesele de internet sa aiba acces la sistemul protejat; Acestea nu sunt sisteme antivirus si nu fac nici o incercare in a identifica sau a inlatura ceva, dar protejaza impotriva infectiei si limiteaza activitatea oricarui soft malicious care e prezent prin blocarea cererilor care vin si pleaca inr-un anumit TCP/IP port.

Lista virusilor pe care ii putem curata din PC/Server/Retea